Hoe werkt het samen maken?
**Alles wijst zich vanzelf in de editor (echt waar) als je in het boek klikt op 'Deelnemers uitnodigen', maar hieronder een paar handige tips: ** Nadat je je boek hebt aangemaakt klik je in de editor op 'Deelnemers uitnodigen' Kies of mensen alle pagina's mogen bewerken, of dat ze enkel hun eigen pagina's mogen bewerken. Deze 2e optie is handig als je met een grotere groep (zeg meer dan 5 mensen) het boek gaat maken Je kunt mensen via bv WhatsApp of hun emailadres uitnodigen. Dit wordtPopulairMet hoeveel mensen kan ik een fotoboek maken?
Een boek kan tot 400 pagina’s bevatten. Als je daar de 1e en laatste pagina van afhaalt houd je er 398 over. Iedere deelnemer heeft altijd minimaal 2 pagina’s. Als je 398 deelt door 2 kom je uit op maximaal 199 deelnemers!Enkele lezersHoe kan ik deelnemers extra pagina’s geven?
Als een deelnemers al in je boek zit / de uitnodiging heeft geaccepteerd kun je hem of haar extra pagina's geven door onderin de editor bij het voorbeeldje op het tandwieltje te klikken en dan te kiezen voor de optie 'Deelnemer toewijzen'. Je kunt dan een enkele deelnemer extra pagina's geven. Een andere optie is, om nadat je deelnemers hebt uitgenodigd, te klikken op 'Deelnemers' en vervolgens naar Instellingen te gaan. Daar heb je de optie om alle deelnemers zelf extra pagina's te lateWeinig lezersMoet een deelnemer een account aanmaken?
Een deelnemer moet een gratis account aanmaken zodat we zijn of haar foto’s en teksten kunnen opslaan en deelnemers bijvoorbeeld ook op ieder moment aan hun bijdrage kunnen werken. Het aanmaken van een account is in 10 seconden geregeld. We sturen mensen geen berichten, tenzij ze zich zelf abonneren op onze nieuwsbrief.Weinig lezersHoe wijs ik pagina’s toe aan deelnemers?
Deelnemers krijgen automatisch pagina’s in hun boek zodra zij jouw uitnodiging accepteren, je hoeft niet zelf pagina’s voor hen toe te voegen. Deelnemers krijgen een kopie van de pagina’s toegewezen die jij hebt ingesteld tijdens het uitnodigingsproces (de sjabloonpagina’s). || Mocht je iemand mede-beheerder hebben gemaakt dan krijgt deze persoon toegang tot alle pagina’s in het boek. Deelnemers uitnodigen (met dezelfde link)Weinig lezersKunnen deelnemers elkaars pagina’s zien?
Deelnemers zien alleen de voorkant, achterkant en hun eigen pagina’s. Je kan wel instellen dat deelnemers alle pagina’s mogen zien. Klik dan in de editor op ‘ Deelnemers’ en zet het schuifje ‘ Deelnemers mogen elkaars pagina’s bekijken’ op groen.Weinig lezersHoe kan ik deelnemers verwijderen?
Op dit moment kan dat enkel door de pagina’s van deelnemers te verwijderen. Ze blijven in het overzicht staan als je op ‘Deelnemers’ klikt. In de toekomst kun je deelnemers geheel uit het boek verwijderen.Weinig lezersDeelnemers krijgen een slotje te zien. Wat is dit?
Deelnemers mogen alleen hun eigen pagina’s invullen. Als ze andere pagina’s bekijken zien ze een slotje. Op pagina’s die deelnemers niet mogen bekijken staat een melding ‘Deze pagina’s zijn van + de naam van wie die pagina’s zijn’. Naast die tekst staat een rode knop ‘Naar mijn pagina’s’. Als ze daar op klikken komen ze automatisch bij hun eigen pagina’s uit.Weinig lezersIk zie bij iemand nog als status ‘Bezig’, wat houdt dit in?
Deelnemers zien bij hun pagina’s een groene knop ‘ Pagina’s inleveren’ (zie afbeelding), zolang ze hier niet op geklikt hebben blijft de status in dit overzicht ‘ Bezig’. Mochten ze al wel op de knop hebben geklikt zie jij een groene status ‘ Klaar’. Deelnemers kunnen overigens nog wel op ieder moment hun bijdrage wijzigen. 